OneDrive Version History sad radi sa svim tipovima dokumenata

Prije nekoliko godina zajednički rad na dokumentima nije bio jednostavan kao danas. Dokumenti su se razmjenjivali putem e-pošte, čuvalo se nekoliko kopija, a promjene su se često pratile uporabom tablica povijesti verzija u samom dokumentu.

Dolaskom usluga u oblaku timovima je omogućen istovremeni rad na dokumentima na jednoj platformi, ali praćenje starijih verzija dokumenata još uvijek nije bilo jednostavno. Ipak, korisnici Office aplikacija mogli su otvarati i vratiti starije verzije dokumenata ukoliko su ih sinkronizirali na OneDrive.

Koji formate OneDrive podržava?

Osim Word, PowerPoint i Excel dokumenata, OneDrive Version History sad podržava PDF CAD datoteke, pa čak i fotografije i videozapise. Starije verzije datoteka na servisu se čuvaju 30 dana, a ukoliko se želite vratiti na prethodnu verziju datoteke, to možete učiti desnim klikom miša na datoteku.

Prozor povijesnih verzija prikazuje datum nastanka ranijih verzija, tko ih je modificirao te njihovu veličinu. Jednostavno označite željenu verziju i klikom na Open File pregledajte ili preuzmite. Klikom na Restore zamijenite trenutnu verziju sa starijom koju ste odabrali.

Razvrstavanje verzija dokumenata ima važnu ulogu kad više ljudi radi zajedno. Najčešće nisu sve promjene konačne i obično je potrebno dokument pregledati i revidirati više puta prije nego poprimi svoj završni oblik.

Comments

comments